GRP en Roularta Media Group presenteren de gloednieuwe R-AMMA app

03 mei 2017

Ontdek de video’s van alle genomineerde cases van de AMMA 2017 in Virtual Reality!

Aan de hand van een VR-bril en uw smartphone, leidt een nieuwe app u rond doorheen de drukkerij en de redacties: het kloppend hart van Roularta Media Group.  Alle genomineerden werden in de R-AMMA app (voor iOS en Android) verzameld in een virtuele Roularta-omgeving.

Elk jaar organiseert GRP de AMMA om de beste mediacampagnes in België te bekronen. Dit jaar telde de GRP meer dan 100 inzendingen.  Op 4 mei, weten we eindelijk welke inzendingen de AMMA jury finaal bekroond heeft met brons, zilver en goud, en wie het Media Agency, het Saleshuis en de Media Advertiser of the Year zijn die de trofee mee naar huis mogen nemen.

In de R-AMMA app ontdekt u alle genomineerde AMMA-cases in de tien categorieën en bekijkt u interviews met alle winnaars van een Gold AMMA.

De cases zijn geïntegreerd in een virtueel bezoek aan Roularta Printing, België’s grootste rotatie heatset drukkerij waar kranten, magazines en catalogi van topkwaliteit gemaakt worden voor zowel binnen- als buitenland.

De interviews volgt men in het Brussels Media Centre waar de redacties gevestigd zijn. In virtuele realiteit neemt men plaats in de studio van Kanaal Z/Canal Z. Daarna wordt u begeleid door de redacties van Knack.be, Levif.be, Knack, Le Vif/L’Express, Trends-Trends/Tendances, Data News, Knack en Le Vif Weekend, Knack en Le Vif/Focus, Bodytalk/Equilibre, Nest, Sportvoetbal en Sport Foot magazine, Plus Magazine, Ik ga bouwen en renoveren/Je vais construire et rénover. Men beleeft er de stimulerende drukte van een newsroom voor kwaliteitsjournalistiek.

Op 10 verschillende VR-locaties in de drukkerij en de redacties krijgt de app-gebruiker meerdere schermen om zich heen te zien. Kijkt men aandachtig naar de schermen dan starten de achterliggende video’s met de cases.  Men navigeert doorheen de app door de gewenste aandachtspunten te fixeren. Vestigt men de blik op het oogje dan kan men de schermen opheffen en een virtueel bezoek met toelichting aan de redacties en/of de drukkerij starten.

De R-AMMA app is beschikbaar in de appstore voor zowel Android als iOS vanaf 2 mei in lanceringsversie met de cases van de AMMA Best Media Strategy, de categorie die door Roularta Media Group gesponsord wordt. Op 5 mei krijgt de app dan een automatische upgrade met alle cases en alle interviews van de winnaars. Tijdens het weekend van 6 en 7 mei presenteert Kanaal Z/Canal Z tevens een cocktailreportage van de AMMA Award Ceremony.

Alle aanwezigen op de AMMA Award Ceremony van 4 mei zullen een gratis VR-bril in de goodie bag vinden, aangeboden door Roularta Media, Roularta Local Media, Kanaal Z/Canal Z en RTVM.

Contact Diana De Cat
Research & Communication Director
Roularta Media Group

 

Max Brouns

Coördinator
AMMA

Tel +32 474 08 26 48 +32 475 97 12 40
E-mail diana.de.cat@roularta.be

 

max@e-frame.be