Groeiende franchise sector in de kijker

19 september 2016

Groeiende franchise sector in de kijker

Als handelaar een nieuwe winkel uit het niets opstarten, is geen eenvoudige opdracht. Toch blijken handelszaken nog steeds een toekomst te hebben en dat is onder meer te danken aan het succes van de franchise-formule, waarbij een franchisenemer lokaal een bewezen concept onder een nationale of internationale merknaam kan uitbaten.

In de nieuwe Z-Franchising reeks brengen Kanaal Z en Canal Z een portret van deze dynamische sector, die de komende jaren meer dan 12.000 nieuwe banen kan opleveren.

Franchising is niet nieuw in België: al in 1930 werd een eerste winkelformule via een netwerk uitgerold in ons land. Intussen zijn er meer dan 3.500 franchisenemers die één of meerdere vestigingen van ruim 100 verschillende formules uitbaten. De sector is goed voor 30.000 jobs en een omzet van 2,4 miljard euro. Door de groei van diverse formules, kan franchising de komende jaren een flink pak nieuwe jobs opleveren.

Hoe werkt franchising precies? Wat zijn de voordelen voor de franchisenemer en waar moet hij of zij op letten? Wat zijn de nieuwe trends in de sector? De nieuwe Z-Franchising reeks belicht 10 verschillende franchise-formules; ondernemers, franchisegevers en experts geven tekst en uitleg.

Z-Franchising, elke week vanaf donderdag 22 september. Deze reeks loopt in samenwerking met de Belgische Franchise Federatie, Franchisingbelgium.be en Group S.

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be en www.canalz.be

Kanaal Z en Canal Z, brengen als enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel het meest gespecialiseerde en gevarieerde aanbod over business, economie en geld. Kanaal Z en Canal Z bereiken dagelijks gemiddeld 488.000 kijkers en op weekbasis 2.100.000 kijkers (bron CIM audimetrie), en zijn hiermee samen de grootste digitale zenders van het land.

Contact Xavier Bouckaert
CEO
Alex Coene Netmanager
Kanaal Z
Tel +32 51 26 63 23 +32 2 467 57 17
E-mail xavier.bouckaert@roularta.be alex.coene@roularta.be