GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE (VOORWETENSCHAP) - Roularta Media Group neemt Flow Magazine over van DPG Media

10 november 2023

Roularta Media Group neemt Flow Magazine over van DPG Media via haar dochteronderneming in Nederland, Roularta Media Nederland. De overname past bij de ambitie van Roularta Media Group om haar positie op de Nederlandse magazinemarkt verder uit te bouwen en zorgt voor een verdere versteviging van het mindfulness-aanbod.

Na de overname van WPG Media in september, en daarmee de mindfulness-titels Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine, voegt Roularta Media Group nu ook Flow Magazine toe aan haar portfolio. Het ‘slow reading’ magazine, dat focust op mentale gezondheid en creativiteit, wordt overgenomen van DPG Media door dochterfiliaal Roularta Media Nederland.

Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group:

"Na onze recente overname van Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine is de overname van Flow Magazine de ideale aanvulling om een unieke cluster van de sterkste en meest relevante mediamerken in het segment van mindfulness in de Benelux vorm te geven. Deze vier mediamerken zijn al goed multimediaal uitgebouwd (met digitale kanalen, webshops, events en tal van andere line extensions) en werden succesvol gelanceerd in het buitenland via licenties."

Roularta Media Nederland is de op één na grootste magazine-uitgever van Nederland en exploiteert met ruim 240 professionals 30 magazinemerken die een gezamenlijke omzet van 70 miljoen euro realiseren. Het mediabedrijf maakt deel uit van Roularta Media Group, dat het versterken van haar positie op de Nederlandse magazinemarkt als belangrijk strategisch speerpunt benoemt.

Erwin van Luit, CEO Roularta Media Nederland:

"Ik ben zeer verheugd dat we Flow Magazine kunnen toevoegen aan ons portfolio. Samen met de recent aangekochte titels Happinez, Psychologie Magazine en Yoga by Happinez vormt Flow Magazine een sterke ‘mind & body’ familie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met het bundelen van de krachten een verdere ontwikkeling en groei van deze prachtige merken en van Roularta Media Nederland bewerkstelligen.” 

Voor DPG Media past de verkoop van Flow Magazine binnen de strategie om de krachten te focussen op de domeinen vrouwen, kids, wonen en entertainment met als doel digitaal te versnellen en maximaal impact te maken in de maatschappij.

Joyce Nieuwenhuijs, Directeur Magazines DPG Media:

"Ik stond mee aan de wieg van Flow Magazine en ben meer dan trots dat we in 15 jaar, door met veel lef te ondernemen, Flow Magazine hebben laten groeien tot waar het merk nu staat. Zowel in Nederland als internationaal. Ik ben ervan overtuigd dat Flow Magazine zich bij haar nieuwe familie verder kan ontwikkelen. Het kan nu de krachten bundelen met andere merken, zoals we dat binnen DPG Media ook doen bij onder andere de vrouwen- en kidsmerken.” 

Flow Magazine is in 15 jaar uitgegroeid tot een van de populairste titels over mentale gezondheid.

Irene Smit, Creative Director & co-founder Flow Magazine:

"Flow Magazine is al 15 jaar een merk dat mensen over de hele wereld inspireert met levenslessen over hoe het leven anders te leven. Langzamer, eenvoudiger, met aandacht voor wat echt belangrijk is. Het is eerlijk, nuchter, authentiek, persoonlijk, praktisch en realistisch. Ik kijk terug op een heel mooie periode waarin we mooie kansen hebben kunnen benutten voor Flow Magazine en hebben bereikt waar we nu staan. Ik kijk er naar uit om samen met de collega’s van Roularta verder te bouwen aan dit prachtige merk.” 

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeurend advies van de Ondernemingsraad van Roularta Media Nederland en DPG Media.

Over Flow Magazine

Flow Magazine werd opgericht in 2008 in Haarlem en is in 15 jaar uitgegroeid tot een internationaal succesvol platform. Het magazine verschijnt in Nederland 14 keer per jaar, waarvan 10 keer regulier en 4 keer als special. Flow Magazine heeft een community van 676.000 volgers op sociale media opgebouwd en wordt ook uitgegeven in Frankrijk, Duitsland en Amerika.

Over Roularta Media Group

Roularta Media Group (RMG) is een Belgische beursgenoteerde multimediagroep en marktleider op het vlak van magazinemerken (algemeen en zakelijk nieuws, dames- en lifestylemagazines) in het Nederlands en het Frans, van lokale media in Vlaanderen (vooral zondagskranten, location-based advertenties online en op tv-schermen in verkooppunten, netwerkevenementen enz.), provinciale kranten (Krant van West-Vlaanderen) en financiële en businesskranten (De Tijd en L'Echo, waarin RMG een 50% participatie heeft).

In Nederland heeft RMG het op één na grootste portfolio van magazinemerken (opinie, beleggen, 50+, sport, lifestyle en special interest).

In Duitsland is RMG marktleider in media voor vijftigplussers.

Met Roularta Printing Services beschikt RMG over de grootste offsetdrukkerij in België, waar kwaliteitskranten, magazines en catalogi voor de Belgische en internationale markt worden gedrukt.

In totaal stelt Roularta Media Group ongeveer 1300 medewerkers op voltijdse basis tewerk en realiseert de groep een geconsolideerde omzet van 343 miljoen euro.

Xavier Bouckaert
CEO Roularta Media Group
xavier.bouckaert@roularta.be
+32 (0)51 26 65 26
Erwin van Luit
CEO Roularta Media Nederland
erwin.vanluit@roularta.nl
+32 (0)6 121 00 139
Babet Verstappen
Director Corporate Communicatie DPG Media
babet.verstappen@dpgmedia.nll
+32 (0)6 117 86 330