GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - Roularta inkoop eigen aandelen

25 november 2020

“Roularta koopt aandelen over van Bestinver"

Het beursgenoteerde Roularta Media Group is tot een overeenkomst gekomen met het Spaanse fonds Bestinver, dat kort na de beursintroductie aandeelhouder was geworden en in de loop van de jaren een participatie had opgebouwd die ooit meer dan 10% van de aandelen vertegenwoordigde. Roularta is dankbaar voor dit jarenlange trouwe partnership. Na 20 jaar constructieve aandeelhouderschap, contacteerde Bestinver Roularta om de aandelen in haar bezit te verkopen.

Roularta neemt aan 12.40€ per aandeel een pakket van 916.536 aandelen over dat jarenlang de liquiditeit van het aandeel toch beperkt heeft. Roularta beschikt meteen in totaal over een pakket van meer dan 1,5 miljoen aandelen of meer dan 11% van de eigen aandelen wat te gepasten tijde de free float en de liquiditeit van het aandeel kan verhogen.

Roularta heeft alle vertrouwen in de toekomst als beursgenoteerd mediabedrijf in een wereld in verandering. Intussen is de groep minder afhankelijk van de reclamemarkt en zorgen de miljoenen media-consumenten voor de belangrijkste omzet. De digitale transitie verloopt succesvol wat zich o.a. vertaalt in nieuwe wervingskanalen met groeiende abonnementenomzet tot gevolg. Roularta blijft innoveren en biedt steeds nieuwe mogelijkheden aan de adverteerder en de media-consument.

Contact Xavier Bouckaert
CEO
Rik De Nolf
Voorzitter Raad van Bestuur
Jeroen Mouton
CFO
E-mail Xavier.Bouckaert@roularta.be Rik.De.Nolf@roularta.be Jeroen.mouton@roularta.be