GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - Grafisch Nieuws, Verpakking & Label en Media & Communication verhuizen van Roularta Media Group naar Professional Media Group

GEREGULEERDE INFORMATIE

Grafisch Nieuws, Verpakking & Label en Media & Communication verhuizen van Roularta Media Group naar Professional Media Group

Roularta Media Group (RMG) heeft een akkoord bereikt met Professional Media Group (PMG) rond de overname van de vakbladen Grafisch Nieuws, Verpakking & Label en Media & Communication.

Als marktleider in de magazinesegmenten News & Business en Women & Lifestyle zag RMG binnen de eigen portfolio weinig groeimogelijkheden voor de drie titels omwille van hun specifieke karakter – namelijk vakbladen met zeer technische, sectorale inslag. De titels worden overgenomen door PMG, een belangrijke Belgische vakbladuitgever die reeds 42 jaar actief is met 30 titels in negen sectoren. 

PMG brengt kwalitatieve, betrouwbare vakinformatie die zich specifiek richt op sterk afgelijnde professionele doelgroepen. Als innovatief mediabedrijf is PMG de afgelopen decennia geëvolueerd van een traditionele printuitgever naar een multimediale mediagroep. De vakbladen Grafisch Nieuws, Media & Communication en Verpakking & Label hebben hiermee een passend nieuw uitgevershuis gevonden. 

Over Roularta Media Group

Roularta Media Group (RMG) is een beursgenoteerde multimediagroep met meer dan 1.200 medewerkers en een totale omzet van 323 miljoen euro. In België is RMG marktleider op het vlak van magazines in het Nederlands en in het Frans. In Nederland heeft RMG de op één na grootste portfolio van magazinemerken. In Duitsland is RMG marktleider in media voor het publiek van vijftigplussers. RMG heeft een hypermoderne offsetdrukkerij, Roularta Printing, die alle grote mediabedrijven bedient in de Benelux en de omringende landen. RMG bezit krachtige digitale tools, zoals de app ‘Mijn Magazines’, met een digitale kiosk, een 24/24 website met input van alle redacties en abonnementen toegankelijk voor de hele familie. Met het duurzaamheidsprogramma Roularta Cares is RMG een trendsetter op het vlak van duurzaamheid in de mediasector. 

Roularta Media Group betreedt met de 8ste plaats - als één van de sterkste stijgers - de top 10 van de meest aantrekkelijke werkgevers in België volgens de recentste Employer Brand Research (2024) uitgevoerd door Randstad. 

Xavier Bouckaert, CEO
+32 (0)51 26 61 11
Xavier Bouckaert@roularta.be