Franchise on tour 2018 - Bekende merken op zoek naar lokale ondernemers met passie

27 maart 2018

Om franchisemerken, commerciële netwerken en lokale ondernemers met elkaar in contact te brengen, gaan Trends en Streekpersoneel van 26 april tot 7 juni 2018 de baan op. Tijdens een roadshow in de 5 Vlaamse provinciesteden en Brussel krijgen ondernemers (in spe) de kans om met 23 bekende merken te speeddaten over lokale mogelijkheden.
 
Waar je ook loopt langs Vlaamse wegen, je komt gegarandeerd franchisezaken of commerciële netwerken tegen. Er zijn immers ongeveer honderd merken die voortdurend op zoek zijn naar groeimogelijkheden. Tegelijk zijn er ook heel wat ondernemers of ondernemers in spe die onder de vleugels van een gevestigd merk een zaak willen opstarten. Omdat beide groepen soms moeilijkheden ondervinden om elkaar te ontmoeten, besloten Streekpersoneel en Trends om samen met een aantal organisaties de baan op te gaan op zoek naar kandidaat-zaakvoerders.
 
Ontmoetingsplaats creëren
 
“We willen in de eerste plaats een ontmoetingsplaats creëren voor franchisegevers en commerciële netwerken die op zoek zijn naar managers en kandidaat-zaakvoerders”, zegt Kenny Hocquart van Roularta. “Er zijn heel wat lokale mogelijkheden om een eigen zaak uit te bouwen of verder uit te breiden. Daarom hebben we ervoor gekozen om met een aantal gevestigde merken naar de potentieel geïnteresseerde ondernemers, starters of zelfstandige uitbaters en investeerders toe te gaan.”
 
Concrete mogelijkheden bespreken
 
De roadshow houdt, tussen april en juni, halt in Leuven, Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Brussel. Telkens wordt een gelijkaardig programma afgewerkt. “Na een korte introductie over franchise en commerciële netwerken en de opportuniteiten in de regio, geven we het woord aan de merken zelf. Daarna krijgen de deelnemers de kans om te speeddaten met hun vertegenwoordigers om concrete projecten te bespreken.”
 
“Er komen ook experts aan het woord van onze partners Franchise.be, Advocatenkantoor De Bock & Baluwé en PwC Handson & Partners. Hun juristen, accountants en hr-specialisten gaan dieper in op specifieke aspecten die verbonden aan het zelfstandig uitbaten van een franchisezaak. We sluiten af met een netwerkmoment. Ondernemers krijgen dan de kans om de vragen te stellen die nog niet beantwoord werden.”
 
Franchising zit in de lift
 
Niet alleen het aantal franchiseconcepten op de markt maar ook het aantal franchisenemers gaat in stijgende lijn. Vandaag zijn er in Vlaanderen naar schatting 3.500 ondernemers die voor deze formule hebben gekozen. Ze zijn goed voor 6 procent van de kleinhandel en realiseren samen een omzet van 2,4 miljard euro.
 
 
Franchise on Tour 2018 houdt halt in:

Leuven op 26 april (De Hoorn, Sluisstraat 79)

Antwerpen op 3 mei (Horta, Hopland 2)

Brugge op 15 mei (Oud Sint-Jan, Zonnekemeers)

Gent op 24 mei (Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 2)

Hasselt op 31 mei (Corda Campus, Kempische Steenweg 293)

Brussel op 7 juni (Roularta Media Group Zellik, Researchpark 120)

 

 
 
TRENDS
Trends is al meer dan drie decennia het leidende financieel-economische nieuwsmagazine in Vlaanderen. Het brengt spraakmakende analyses over de economische actualiteit en helpt zijn lezers opportuniteiten te vinden om hun carrière of bedrijf maximaal uit te bouwen.
 
STREEKPERSONEEL
Voor het plaatsen van personeelsadvertenties voor talent in eigen streek kiezen tal van bedrijven wekelijks voor Streekpersoneel. Dankzij de multimediale aanpak bereikt Streekpersoneel meer dan 1 op de 2 Vlamingen. Daarmee is Streekpersoneel marktleider in regionaal rekruteren. 

 

Contact Kenny Hocquart
Sponsoring Manager

 

Tel +32 474 74 76 39  
E-mail kenny.hocquart@roularta.be