Fabien Pinckaers (oprichter & CEO Odoo) verkozen tot ICT Personality of the Year 2021

23 september 2021

Fabien Pinckaers (oprichter & CEO Odoo) verkozen tot ICT Personality of the Year 2021

Fabien Pinckaers, oprichter en CEO van Odoo, is ICT Personality of the Year 2021. Op donderdag 23 september 2021 organiseerde het ICT-magazine Data News de 22e editie van de Data News Awards for Excellence, een jaarlijks evenement dat bedrijven bekroont die zich in de ICT-sector hebben onderscheiden. Een professionele jury bestaande uit IT-prominenten bepaalde de winnende bedrijven, waarna de redactie van Data News Fabien Pinckaers tot ICT Personality of the Year 2021 benoemde.
 
De redactie van Data News koos voor een gedreven ondernemer die aan de basis ligt van een van de belangrijkste ICT-succesverhalen in Franstalig België. Fabien Pinkaers is niet alleen de oprichter van Odoo, maar staat al ruim zestien jaar aan het hoofd ervan.
 
Odoo maakt software voor bedrijfsvoering, een pakket met alles van CRM, e-commerce, boekhouding, marketing en projectbeheer erin. Het bedrijf wordt daarmee ook steeds vaker een concurrent voor techgiganten. Odoo heeft ondertussen zeven miljoen gebruikers wereldwijd en 1700 medewerkers, waarvan de helft in ons land. Odoo is de eerste unicorn in Wallonië; een bijnaam voor niet-beursgenoteerde techbedrijven met een geschatte waarde van meer dan een miljard dollar.
 
Kristof Van der Stadt, hoofdredacteur van Data News: “Met Fabien Pinckaers verkiezen we opnieuw een rasechte en gepassioneerde ondernemer die zijn bedrijf stelselmatig uitgebouwd heeft, en die het ook met succes durft opnemen tegen internationale techgiganten. Het is mee dankzij Pinkaers’ ongebreidelde ambitie, duidelijke visie en doorzettingskracht dat Odoo dit jaar kon uitgroeien tot een unicorn. Fabien Pinckaers plaatst zich met Odoo in een select groepje van drie Belgische unicorns. De CEO’s van de andere twee unicorns, Collibra en Team.blue, werden al in 2017 en 2016 door ons verkozen tot ICT Personality of the Year.”
 
De winnende bedrijven in de 13 categorieën zijn:
 

 1. Artificial Intelligence Innovator of the Year
  ML6
 2. Cybersecurity Innovator of the Year
  NVISO
 3. Enterprise Application Innovator of the Year
  Microsoft
 4. Telecom & Connectivity Company of the Year
  Citymesh
 5. HR & Sourcing Services Company of the Year
  Tobania
 6. Customer Centric IT Company of the Year
  Delaware
 7. Infrastructure Innovator of the Year
  Nutanix
 8. Digital Workplace Innovator of the Year
  Dell Technologies
 9. Hardware Innovator of the Year
  Samsung
 10. IT Services SMB of the Year
  NSI IT Software & Services
 11. Digital Enterprise IT Services Company of the Year
  Deloitte
 12. Belgian Startup Company of the Year
  Phished            
 13. Belgian Scaleup Company of the Year
  Unifiedpost Group

Een uitgebreid interview met Fabien Pinckaers als nieuwe ICT Personality of the Year, leest u in de editie van Data News die op dinsdag 28 september 2021 verschijnt.
 
Data News is al meer dan 40 jaar dé referentie in de Belgische ICT-wereld. Met het tijdschrift, de website, en de dagelijkse nieuwsbrief legt Data News de brug tussen IT-toepassingen, technologie, IT-managers en eindgebruikers bij ondernemingen, overheid, onderwijs en IT-verenigingen. Data News maakt deel uit van Roularta Media Group en bereikt volgens de meest recente CIM-studie maandelijks 274.272 lezers: voornamelijk IT-professionals, CIO’s, general managers, HR- en finance managers.

Kristof Van Der Stadt Jos Grobben
Hoofdredacteur
Mail: kristof.van.der.stadt@datanews.be
T.: +32/2 702 71 28
www.datanews.be
Uitgever
Mail: jos.grobben@roularta.be
T.: +32/2 702 46 75