De winnaars van de Belgian HR Awards 2016 zijn Fabrice Enderlin (UCB), SD Worx en Willemen

19 april 2016

De uitreiking van de Belgian HR Awards 2016 vond deze dinsdagavond plaats in The Event Lounge te Brussel.

Dit evenement plaatst de hele Human Resources sector in het licht via 2 verschillende competities die tegelijkertijd werden georganiseerd.

Trends HR Manager of the Year 2016 : Fabrice Enderlin, de Chief Talent Officer & Company Reputation bij de farmagroep UCB, is de HR Manager of the Year 2016. Die titel werd voor de vierde keer uitgereikt door Trends en Trends-Tendances.

« De mensen verbazen me telkens weer. Talenten samenbrengen en zien wat ze samen tot stand brengen, daar zit alchemie onder. Het vermogen dat mensen hebben om uit te vinden, te innoveren, verbluft me nog altijd. » Fabrice Enderlin

Met dit evenement willen Trends en Kanaal Z een man of vrouw in de bloemen zetten voor de rol die zij hebben gespeeld in hun bedrijf op vlak van strategisch en professioneel hrmanagement en met een uitgesproken aandacht voor een performant talent-management.

HR Pioneer 2016 : SD Worx, laureaat « Internal Communication » en Willemen, laureaat « HR Campaign »

« De hr-dienstverlener SD Worx won de award voor interne communicatie met de campagne The Perfect Match, die als doel had de banden tussen de medewerkers en de kmo-klanten te versterken. 300 werknemers van SD Worx hebben een halve dag bij hun klanten gewerkt om hen beter te leren kennen.»

« Willemen, met 2300 medewerkers de grootste familiale bouwgroep van België, viel in de prijzen dankzij zijn succesvolle externe campagne ‘Step in Your Future’. De bedoeling is de rekrutering van moeilijk te vinden profielen zoals ingenieurs te vergemakkelijken. Willemen Groep is het eerste bedrijf in België dat virtual reality inzet om medewerkers aan te trekken.»

Deze beide HR Pioneer Awards werden uitgereikt door Publicarto/De Facto Image Building en Trends op 19 april. De eerste van deze twee awards beloont een succesvolle interne hrcommunicatiecampagne (internal communication). De tweede award wordt toegewezen aan een externe rekruteringscampagne (HR campaign). De prijzen benadrukken het belang van de communicatie in personeelsbeleid. De twee winnaars zijn gekozen uit elf genomineerden op basis van criteria zoals originaliteit, resultaat en budget.

Contact Daan Killemaes
Hoofdredacteur Trends
Alex Coene
Netmanager Kanaal Z
Jos Grobben
Directeur Magazines

Sonia Vermeire
Managing Director Publicarto/De Facto
Image Building

Tel +32 2 702 48 14 +32 2 467 57 17 +32 2 702 46 75 +32 53 82 60 86
E-mail daan.killemaes@trends.be alex.coene@roularta.be jos.grobben@roularta.be sonia.vermeire@publicarto.be