De Informele Top van Vlaanderen en Kanaal Z brengen cultuur en ondernemen samen

29 oktober 2020

De Informele Top van Vlaanderen en Kanaal Z brengen cultuur en ondernemen samen

De Informele Top van Vlaanderen – The Flanders Informal Summit – verzamelt jaarlijks honderden decisionmakers uit het bedrijfsleven en uit de politieke, culturele en academische wereld. Voor haar twaalfde editie is een live netwerkavond vanzelfsprekend onmogelijk. Gent Festival en de twaalf organisatoren beslisten daarom unaniem om voor een digitale editie te gaan in samenwerking met Kanaal Z.
 
In deze onzekere tijden van pandemie wil de Informele Top van Vlaanderen een round-up maken: de Brexit loert om de hoek, de Amerikaanse verkiezingsstrijd, internationale coalities staan onder druk, er is de Black Lives Matter-beweging en onze levens worden gedomineerd door Covid-19.
 
Met als thema The Power of Diversity in a Shared Destiny spreekt voormalig VN-secretaris Ban Ki-moon over global citizenship als sleutel om allen samen de uitdagingen aan te gaan.
Hoe kijkt onze premier hiernaar?
In de idyllische locatie Oude Vismijn in Gent schuift Eerste Minister Alexander De Croo op veilige afstand als centrale gast bij moderator Lisbeth Imbo aan tafel om hierover te reflecteren binnen de huidige uitdagende context.
Belgisch gynaecologe en hoogleraar Marleen Temmerman vanuit Kenia en Paul Stoffels, voorzitter van de farmaceutische groep Johnson & Johnson en een van de meest invloedrijke personen binnen de biofarmacie, nemen digitaal deel aan het debat.
Gent Festival van Vlaanderen zorgt voor verrassende muzikale omkadering.
Dit alles leidt tot boeiende en diepgravende gesprekken waarin vanuit politiek, wetenschappelijk, sociaal en economisch oogpunt de huidige internationale samenwerkingen (en crisissen) belicht zullen worden.
 
De Informele Top van Vlaanderen verzamelt intussen al meer dan tien jaar het summum van de academische, politieke, economische en culturele wereld voor een informele ontmoeting waar cultuur en ondernemen hand in hand gaan.
De digitale Informele Top wordt gedragen door sponsorende partners Hudson, Ageas, Stibbe en EY en de organiserende partners North Sea Port, Flanders Investment & Trade, imec, KU Leuven, Voka, Aquafin, Universiteit Gent en Gent Festival van Vlaanderen.
 
Het spraakmakende TV-debat Z-Extra ‘Informele Top van Vlaanderen’ zal te bekijken zijn van maandag 2 tot vrijdag 6 november op Kanaal Z telkens om 8u, 13u en 18u.
Te herbekijken op www.kanaalz.be

 

 

 

Contact Alex Coene
Netmanager Kanaal Z/Canal Z
E-mail alex.coene@roularta.be