Chris Peeters (Elia) is Trends Manager van het Jaar 2021

16 maart 2022

Chris Peeters (Elia) is Trends Manager van het Jaar 2021

Chris Peeters, de CEO van de hoogspanningsnetbeheerder Elia, is Trends Manager van het Jaar 2021. De 55-jarige Peeters is de 37ste laureaat van het referendum. Hij volgt Dirk Coorevits, de CEO van de Kempense bouwspecialiteitenproducent Soudal, op.

Peeters was voor de tweede keer genomineerd en werd verkozen door een onafhankelijke jury en de lezers van Trends, en door panels van voormalige laureaten en studenten van de Vlaamse managementscholen. Met CEO Chris Peeters (2021), CFO Catherine Vandenborre (2019) en HR-manager Peter Michiels (2018) is Elia het eerste bedrijf dat zowel de Manager van het Jaar als de CFO of the Year en de HR Manager of the Year binnenhaalt.

De in 1966 in Zonhoven geboren Peeters studeerde burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Sinds 2015 leidt hij Elia en de holding Elia Group, dat ook het Duitse 50Hertz overkoepelt. Elia Group is via haar dochters Elia en 50Hertz de beheerder van het hoogspanningsnet in België en het vroegere Oost-Duitsland, inclusief Berlijn en Hamburg. Onder leiding van Chris Peeters werpt het bedrijf zich op als één van de meest innovatieve netbeheerders van Europa.

Juryvoorzitter Bart De Smet (Voorzitter Ageas Group en VBO): “Chris Peeters is een hardwerkende manager mét visie. Hij slaagt erin om een diepgaande technische kennis te combineren met verstaanbare taal naar niet-specialisten. Onder zijn leiding evolueerde Elia van een traditioneel technisch bedrijf naar een internationale speler met focus op duurzaamheid. Hij gaf het bedrijf ook een voortrekkersrol in de digitale transformatie. Elia is onder zijn leiding een totaal ander bedrijf geworden.”

Chris Peeters in Trends van 17 maart: “Ik vind deze onderscheiding vooral een mooie erkenning voor het enthousiasme en de gedrevenheid van de medewerkers die ik elke dag mag leiden. Zij hebben echt bakens verzet.”

Trends Manager van het Jaar is een initiatief van Trends / Trends-Tendances en Kanaal Z / Canal Z. Sinds 1985 bekroont een evenement de Manager van het Jaar. Een professionele jury selecteert de kandidaten. De genomineerden onderscheiden zich door een opvallende turnaround, een doorgedreven expansie, een opmerkelijke innovatie, een uitmuntende balans, een strategische vernieuwing, een beurssucces of een combinatie van deze factoren.

 

Wim Verhoeven Xavier Bouckaert
Hoofdredacteur Trends
wim.verhoeven@trends.be
CEO Roularta Media Group
xavier.bouckaert@roularta.be