Bjorn Van Reet is CIO of the Year 2017

26 oktober 2017

Op woensdag 25 oktober organiseerde Data News de 25ste editie van CIO of the Year. Met deze award wil Data News een CIO lauweren voor haar of zijn realisaties. De elementen die meespelen in de keuze zijn visie, strategisch inzicht, leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid.

De uiteindelijke winnaar werd bepaald door de lezers van Data News enerzijds en een professionele jury bestaande uit academici, ex-winnaars en IT-prominenten anderzijds. Na stemming en jurering werd Bjorn Van Reet (Kinepolis Group) benoemd tot de beste CIO van het jaar.

Bjorn Van Reet (Kinepolis Group) is CIO of the Year 2017
 

Bjorn Van Reet (40) is CIO bij de Kinepolis Group. Daarvoor bouwde hij al een indrukwekkende carrière op bij Adecco, waar hij van system manager doorgroeide tot uiteindelijk CIO van Adecco Group Belgium. Bij Kinepolis moet hij niet alleen de IT en de netwerkomgeving stroomlijnen maar zeker ook de digitalisering van de alsmaar internationaler opererende groep verder uitbreiden en de digitale totaalervaring voor de cinemabezoeker verder verbeteren.

Bjorn Van Reet studeerde informatie- en communicatietechnologie in Antwerpen en behaalde een MBA aan Insead (Frankrijk). Hij is getrouwd, heeft vier kinderen, en in zijn vrije tijd vind je hem vooral op de fiets terug.

Digital Project of the Year gaat naar De Trog en Prayon

Daarnaast worden ook twee awards uitgereikt voor de interessantste ICT-projecten. Uit de vele inzendingen, maakt de Data News redactie een eerste selectie waarbij acht projecten weerhouden werden. Voor die acht projecten moesten de deelnemers zelf hun case komen verdedigen.
In het segment met grote projecten wint Prayon met het project P15 Insight. De andere waardevolle genomineerden waren FCR Media, MIVB, Sigedis en RTBF. Prayon – een wereldleider in fosfaatderivaten – wist te imponeren met een project rond de digitale transformatie van het bedrijf waarbij data en analytics voortaan in het hart van de bedrijfsstrategie zitten.

Bij de kleinere projecten gaat de award naar De Trog met het project BattleQuiz. De Trog liet hiermee andere sterke projecten van deSingel en Partena achter zich. Biobakkerij De Trog is voor de jury een toonvoorbeeld dat je met een minimaal budget toch een maximale impact op de bedrijfsvoering kan realiseren. BattleQuiz is een app die nieuwe of tijdelijke werkkrachten de nodige opleiding geeft.
 

Een uitgebreid interview met Bjorn Van Reet als nieuwe CIO of the Year 2017, meer achtergrond en meer info over de winnende projecten leest u in de editie van Data News die vrijdag 17 november verschijnt.

 

Contact Kristof Van der Stadt
Hoofdredacteur Data News
Jos Grobben
Directeur magazines
Tel +32 2 702 71 28 +32 2 702 46 75
E-mail

kristof.van.der.stadt@datanews.be

Jos.grobben@roularta.be