Birgit Conix, CFO van Telenet is Trends CFO of the Year 2018

17 mei 2018

Op woensdag 16 mei stellen Trends en Trends-Tendances de zevende editie van Trends CFO of the Year voor. Met deze award willen de magazines de prestaties van een financieel directeur bij een top 500-onderneming lauweren.
 
De avond werd ingeleid door de boeiende keynote speech van Sandrine Dufour, CFO van Proximus. Erna volgde een debat over de impact van de blockchain op Finance. Dit onderwerp werd gekaderd door prof. Bjorn Cumps (Vlerick Business School). Aan het debat namen ook Peter Van Laer van BDO Crossroad en Kris Onghena van Foodcareplus deel. Het officieel gedeelte werd tenslotte afgesloten met de proclamatie van Birgit Conix, CFO van Telenet, als de nieuwe Trends CFO of the Year, in het bijzijn van de 500 aanwezigen en delegaties van de partners BDO, BNP Paribas, Axiom Software, Trends Business Information en FEIB.
 
Birgit Conix haalde het van de andere genomineerden: Didier De Sorgher van Spadel, Koenraad Rogiers van H. Essers, Catherine Vandenborre van Elia en Mickael Van den Hauwe van WDP. Ze volgt Luc Popelier van KBC Group op, de laureaat van 2017.
 
Birgit Conix werd verkozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit leden van de redacties Trends/Trends-Tendances en een aantal financiële experts, voor haar rol in het uittekenen van het strategische driejarenplan 2015-2018 bij Telenet. Dit plan ging gepaard met een ambitieuze cashflow-doelstelling, die consistent jaar na jaar gehaald werd.
 
“Je moet als CFO telkens van nul geloofwaardigheid opbouwen”
De passage van Birgit Conix (52) als CFO van Telenet is niet ongemerkt voorbij gegaan. Sinds haar benoeming in 2013 deed de telecomonderneming vier overnames, verwierf ze een eigen mobiel netwerk en verdubbelde ze de vrije kasstroom. Synergieën en ambitieuze cashflow-doelstellingen werden netjes gerealiseerd.
Dat is ook de Duitse toerismegroep TUI niet ontgaan, die de Antwerpse als CFO binnen haalde. Conix gaat in juli in Hannover aan de slag. De overstap naar een wereldspeler geldt als een erkenning van haar kwaliteiten en een terugkeer naar de internationale context die ze eerder kende bij Heineken en Johnson & Johnson.
 
Het volledig verslag van deze exclusieve avond en een uitgebreid interview met Birgit Conix verschijnt op donderdag 17 mei in Trends en Trends-Tendances. 

 

Contact Daan Killemaes
Hoofdredacteur Trends

 

Tel +32 2 702 48 14  
E-mail daan.killemaes@trends.be