Bart Aerts wordt nieuwe hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine

30 augustus 2022

Bart Aerts wordt nieuwe hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine

Roularta Media Group stelt Bart Aerts aan als nieuwe hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.
Hij volgt  per 1 oktober Jacques Sys op die na 48 jaar journalistiek, waarvan 28 jaar als hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, een punt zet achter zijn carrière.

Jacques Sys: “In die 28 jaar, in een continu veranderend medialandschap, is het blad steeds trouw gebleven aan zichzelf. Het geeft diepgaande duiding bij het sportgebeuren, blijft ver weg van de waan van de dag. Intussen blijft ook Sport/Wielermagazine, dat in 2004 voor het eerst verscheen, groeien.”

Opvolger Bart Aerts schreef onder meer voor Het Laatste Nieuws en Knack, maakte reportages voor Het Nieuws van VTM en verschillende nieuwsprogramma’s van de VRT. Daar vervulde hij ook de rol van eindredacteur en coördinator. Hij was tot heden Head of Content van Watertower, een productiehuis dat o.a. de documentaires ‘Het EK van de Red Flames’ en ‘Allez l’Union’ produceerde.
 
Bart Aerts: “Met veel goesting begin ik aan dit avontuur. Sport/Voetbalmagazine is een monument en het is een hele eer om als hoofdredacteur het merk nog verder te laten ontwikkelen.”

Uitgever News & Business, Niels Famaey: “Met Bart halen we de nodige expertise in huis om van Sport/Voetbalmagazine een breed en multimediaal merk te maken en de weg van digitale vernieuwing verder te bewandelen. Hij weet wat onderzoeksjournalistiek is, maar heeft ook zijn strepen verdiend in de audiovisuele sector. Met die combinatie moet Sport/Voetbalmagazine de trouwe partner blijven van elke sportliefhebber op zoek naar meerwaarde en verhalen uit de sportwereld. Sport, voetbal en wielrennen passen perfect in het uitgebreide Mijn Magazine-aanbod dat de lezers toegang geeft tot alle RMG-titels. Ik sta er ook op om Jacques Sys te bedanken voor zijn niet aflatende inzet en om Sport/Voetbalmagazine te hebben opgebouwd tot wat het nu is.”

Over Sport/Voetbalmagazine
Sport Magazine verscheen voor het eerst in 1980. Het huidige maandblad is gegroeid uit een fusie met eerst  Sport ‘80 en later Voetbal Magazine. Elk jaar is er een lijvige competitiegids en er verschijnen specials voor een WK of EK. Met speciale wielergidsen heeft het blad ook vier keer per jaar uitgebreid aandacht voor de wielersport.

Niels Famaey
Uitgever News & Business
Niels.famaey@roularta.be
+ 32 486 83 93 28