Anne-Sophie Bailly wordt hoofdredacteur van Le Vif/L’Express

13 november 2019

Anne-Sophie Bailly wordt de nieuwe hoofdredacteur van het weekblad Le Vif/L’Express en de website levif.be. Zij is momenteel adjunct-hoofdredacteur van de zakenkrant L’Echo, het zusterblad van De Tijd. Anne-Sophie (47) studeerde handelswetenschappen (ICHEC). Zij begon haar carrière bij L’Echo als journalist voor de rubriek Ondernemingen en werd al snel verantwoordelijk voor die rubriek. Vervolgens werd zij met veel succes newsmanager van de website lecho.be en sedert 2016 is ze adjunct-hoofdredacteur van die krant. Zij is ook gastdocente op de Université Catholique de Louvain.
 
Anne-Sophie Bailly: “Ik popel om naar Le Vif te gaan om er met mijn ervaring in de geschreven en digitale pers deze mooie titel te begeleiden naar een volgende ontwikkelingsfase.”
 
Anne-Sophie zal worden bijgestaan door de huidige adjunct-hoofdredacteur van het blad, Gérald Papy. Olivier Mouton wordt eveneens adjunct-hoofdredacteur van Le Vif/L’Express. Hij is al enkele jaren politiek journalist bij het magazine en was voordien adjunct-hoofdredacteur van Le Soir.
 
Roularta Media Group dankt voormalig hoofdredacteur Thierry Fiorilli uitdrukkelijk voor zijn belangrijke bijdrage in de journalistieke ontwikkeling van het magazine de jongste jaren.
 
Met deze nieuwe organisatie is Roularta in staat om in ons land de onbetwiste leiderspositie van Le Vif/L’Express in het Franstalige medialandschap te verzekeren en zelfs te verstevigen.

 
Le Vif/L’Express is het grootste nieuwsmagazine in Franstalig België met een wekelijkse oplage van 63.000 exemplaren. Het totale bereik van het merk – inclusief digitaal en levif.be – bedraagt net géén miljoen lezers en surfers (Cijfers : CIM).

 

Contact Amid Faljaoui
Uitgever Franstalige magazines

Jos Grobben
Directeur magazines

Tel +32 2 702 47 95 +32 2 702 46 75
E-mail Amid.faljaoui@roularta.be Jos.grobben@knack.be