Geschiedenis

Print

De PROVINCIEKRANTEN

Groeien door overnames, dat gebeurt ook op het terrein van de betaalde West-Vlaamse weekbladen die in 1996 de overkoepelende titel "KW Krant van West-Vlaanderen"  krijgen.

Door de verdere overnames van De Zeewacht (1979), het Kortrijks Handelsblad (1990), het Brugsch Handelsblad (1990) en tenslotte Het Wekelijks Nieuws in 2000, groeit KW Krant van West-Vlaanderen uit tot een provinciekrant met 339.000 lezers

De krant bestaat uit twee delen : KW Weekend voor de hele provincie naast de 8lokale kranten voor de kopsteden (met hun  regio) van de provincie West-Vlaanderen. De meeste van deze kranten bestaan meer dan 100 jaar. Dank zij dit samenwerkingsverband maken zij samen een levenskrachtig nieuwsmedium in print en online.DE FINANCIEEL-ECONOMISCHE KRANTEN

 

In 2018 neemt Roularta  een 50% participatie in Mediafin, de uitgever van de dagbladen Tijd en Echo en het weekblad De Belegger.

Als brede zakenkranten focussen De Tijd en L’Echo op alles wat reilt en zeilt in het zakenleven, de financiële markten en het beleid. De kranten en websites van De Tijd en L’Echo richten zich tot ondernemers, managers, beleggers, beslissingnemers,… kortom: mensen die initiatief nemen.