Roularta Premedia

Print

Roularta Premedia ontwikkelt en beheert een gesofistikeerd apparaat voor het volledige gamma van premedia-activiteiten: van de creatie tot en met de aanmaak van files. Dit arsenaal van workflows garandeert de topkwaliteit van de publicaties van zowel de eigen titel als van de externe.

Roularta Premedia volgt alle technologische evoluties van nabij en koppelt de inzichten die het zo verwerft, aan het eigen innovatieve potentieel. Dankzij de nieuwste technologieën zoals Coulour Management, Certified PDF, XML, JDF, enzovoort, ontwikkelt Roularta Premedia optimaal presterende, up-to-date en volledig gedigitaliseerde workflows van input en beeldverwerking over opmaak tot computer to plate.

Facts & Figures

  • Roularta Premedia verzorgt de prepress voor Deze Week, Extra Net, De Zondag, de Krant van West-Vlaanderen, Steps, de magazines van de Roularta-groep (in totaal 247.286 pagina’s). Voor commerciële orders (voor derden) verwerkt Roularta Premedia jaarlijks 90.591 pagina's voor meer dan 100 verschillende titels. Jaarlijks verwerkt Roularta Premedia 403.000 beelden. Wekelijks verwerkt Roularta Premedia meer dan 850 advertenties voor honderden creatieve agentschappen.
  • Roularta Premedia is één van de stuwende krachten achter Medibel+ en The Ghent PDF Workgroup, twee organisaties die het digitaal aanmaken en doorsturen van artwork kwalitatief en druktechnisch normeren.
  • Roularta Premedia ligt aan de basis van Belgische en internationale standaarden.
  • Roularta Premedia is lid van MediaNet Vlaanderen, een netwerkorganisatie voor bedrijven uit de mediasector.