Over Roularta

Print

Xavier Bouckaert • Gedelegeerd Bestuurder

Onze onderneming

Roularta Media Group (RMG opgericht in 1954) is een Belgische beursgenoteerde multi-media-groep met ruim 1.300 medewerkers en een totale gecombineerde omzet van 300 miljoen euro.

 • RMG lanceerde in de voorbije decennia de grootste kranten van het land. Deze Week (De Streekkrant),  De Zondag en het grootste magazine van het land (Steps). 
 • Roularta creëerde de zes Belgische nieuwsmagazines (Knack - Le Vif/L’Express, Trends N/F en Sportmagazine N/F) en een reeks specifieke niche-magazines (zoals Nest N/F en Plus Magazine in België , Nederland en Duitsland).
 • Roularta participeert voor 50% in de dagbladen De Tijd en L'Echo (via Mediafin).
 • Roularta exploiteert de business-tv-zender Kanaal Z (N) / Canal Z (F).
 • Via overnames werd Roularta marktleider op het vlak van de medische uitgaven, de IT-publicaties en de vakbladen voor de Grafische nijverheid.
 • Knack.be/LeVif.be is de grootste nieuwssite van het land op het vlak van quality news met 1,8 miljoen “real users”.
 • Roularta Digital is het complete pakket voor marketing via het internet voor de lokale adverteerder. 
 • Roularta Printing is de grootste drukkerij van het land.
 • Roularta zorgt met Trends Business Information voor alle financiële en marketing data van alle Belgische bedrijven.

 • Roularta organiseert events in de business- en lifestylesfeer en ontwikkelt alle mogelijke line extensions rond zijn sterke merken : boeken en magazine-specials, reizen en design.

DE BELGISCHE NIEUWSMAGAZINES 

Roularta concentreert zich op zijn core business in de tijdschriftenbranche: drie types nieuwsmagazines in de Nederlandse en in de Franse taal:
 • Knack en Le Vif/L'Express, de algemene nieuwsmagazines die gecombineerd worden met de lifestylemagazines Weekend Knack en Weekend Le Vif/L'Express en met de entertainmentmagazines Focus Knack en Focus Vif
 • Trends en Trends-Tendances, de business nieuwsmagazines. 
 • Sport/Voetbalmagazine en Sport/Foot Magazine, de sportnieuwsmagazines

DE LIFESTYLE MAGAZINES

Roularta is uitgever van de weekbladen Libelle/Femmes d’Aujourd’hui en Flair (N/F) voor de uitgesproken vrouwelijke doelgroep.
Daarnaast publiceert Roularta de maandbladen Feeling/Gaël en Trends Style (N/F), het lifestylemagazine voor de moderne man. 
Verder 6X per jaar het gezondheidsmagazine Bodytalk (N/F).
Het magazine met de modepatronen La Maison Victor verschijnt in het N/F/E/D.
De Communiekrant (N/F) en Loving You (N/F) voor de jonge trouwers verschijnen als Jaarboeken.

TV-MAGAZINES

Télépro is het wekelijks tv-magazine voor franstalig België.

DE MAGAZINES VOOR 50-PLUSSERS  

RMG werkt samen met partner Bayard Presse (Parijs) verder aan de uitbouw van een internationale groep gespecialiseerde bladen voor de 50-plussers: Plus in België, Nederland en Duitsland. 

PROFESSIONAL MAGAZINES

Roularta Media Group brengt onder de noemer van Roularta B2B Media een waaier van kwalitatieve magazines uit, gericht naar de professionele lezersmarkt. Alle titels worden uitgegeven in het Nederlands en het Frans.

Elk van de publicaties (print, e-newsletter en website) beantwoordt aan de specifieke noden binnen de verschillende vakgebieden (medisch, fiscaal, financieel, juridisch, ICT, industriëel, management, grafisch en HR). Een equipe van nieuwsgedreven journalisten en experten informeren over de allernieuwste tendensen op nationaal en internationaal vlak, analyseren in de diepte en geven duiding over hun vakgebied. 

De belangrijkste titels zijn SterckData News, de Artsenkrant, Grafisch Nieuws enz.

Via de organisatie van interactieve Ronde Tafels, seminaries en events brengt Roularta op regelmatige wijze "key people" uit de specifieke vakgebieden bij elkaar. 

Roularta biedt met deze 360°- aanpak dé communicatie op maat van éénieder.  

MAGAZINES IN NEDERLAND EN DUITSLAND

In Duitsland worden naast de seniorenmagazines Plus Magazine en Frau im Leben ook magazines voor kinderen uitgegeven via Sailer verslag.

In Nederland wordt naast Plus Magazine ook het countrymagazine Landleven uitgegeven.

ROULARTA HEALTH CARE

Roularta HealthCare is marktleider in het segment medische pers. Naast Artsenkrant/Le journal du Médecin, geven we ook de Apotheker/le Pharmacien, Belgian Oncology News en HealthCare Magazine uit. Elke titel is gespecialiseerd in een bepaald deeldomein en houdt huisartsen, specialisten, apothekers en leidinggevenden uit de (gezondheids)zorg op de hoogte van het laatste nieuws in hun vakgebied. Uiteraard horen bij elke titel nieuwsbrieven en websites.
Alle publicaties worden uitgegeven in het Nederlands en het Frans.

DE PROVINCIEKRANTEN 

Met de KW Krant van West-Vlaanderen beschikt de provincie West-Vlaanderen over een eigen krant, die trouwens het meest gelezen verkochte medium is in die provincie. De Krant van West-Vlaanderen biedt een pakket aan van een lokaal weekblad (Voor elke regio een traditionele titel zoals De Weekbode, het Brugsch Handelsblad, het Kortrijks Handelsblad, Het Wekelijks Nieuws en De Zeewacht), samen met een magazine "KW Weekend". 

DE FINANCIEEL- ECONOMISCHE KRANTEN

Roularta participeert voor 50% in Mediafin met de brede zakenkranten  De Tijd en L’Echo die focussen op alles wat reilt en zeilt in het zakenleven, de financiële markten en het beleid. De kranten en websites van De Tijd en L’Echo richten zich tot ondernemers, managers, beleggers, beslissingnemers,… kortom: mensen die initiatief nemen. Voor hen zijn De Tijd en L’Echo een onmisbaar werkinstrument, op papier én digitaal. De multimediale redactie van De Tijd en L’Echo zorgt ervoor dat alle nieuws ook beschikbaar is op smartphone, tablet, website en zelfs web-tv.

ROULARTA LOCAL MEDIA

De Streekkrant  bereikt elke week elk huisgezin in Vlaanderen (Nederlandstalig België). De eerste edities werden 60 jaar geleden gelanceerd. Vandaag is De Streekkrant het grootste medium van Nederlandstalig België met een groter bereik dan de grootste tv-zender. De Streekkrant/De Weekkrant is de grootste krant van het land met 2,5 miljoen lezers.
De Zondag bestaat 20 jaar en is een van de grootste media van Vlaanderen. Een complete krant met het nieuws van elke zaterdag tot en met complete sportverslaggeving. De originele distributie-formule via de bakkers maakt het mogelijk om op zondagmorgen zo'n 1,5 miljoen lezers te bereiken.

Daarnaast is Roularta Media Group uitgever van het grootste gratis magazine van het land:  het magazine Steps.

TELEVISIE

RMG participeert voor 50% in de Regionale Media Maatschappij waarin 2 West-Vlaamse tv-zenders, Focus TV en WTV zijn ondergebracht en voor 50% in RTVM de nationale reclameregie voor de regionale zenders.
Kanaal Z/Canal Z (100% Roularta) is de Belgische nieuws-en businesszender die 1.300.000 kijkers op weekbasis bereikt. 

ROULARTA PRINTING

Roularta Printing is Belgiës grootste offsetdrukkerij waar kranten, magazines en catalogi van topkwaliteit gemaakt worden voor België en voor het buitenland. 

DIGITAAL

Alle abonnees van Knack en Trends, Le Vif/L'Express en Trends Tendances krijgen digitale toegang tot de 6 Belgische nieuwsmagazines. Dat betekent dat zij via de website of via een app de digitale versie kunnen lezen van Knack, Le Vif/L'Express, Trends (N/F) en Sportmagazine (N/F) op mobile, tablet of pc. Daarbovenop hebben alle abonnees toegang tot de nieuwssites van deze magazines inbegrepen de +zone die gereserveerd is voor de abonnees. Zij hebben ook toegang tot de elektronische archieven met alle artikels tot 20 jaar terug.
Een internetredactie die samen met de redacties van de 6 nieuwsmagazines de grootste Belgische newsroom vorm geeft, staat in voor 24/7/365 relevante en diepgaande achtergrondinformatie en voglt de actualiteit op de voet.

Roularta Media Group gebruikt haar meest prestigieuze brands om alle journalistieke initiatieven op het internet te overkoepelen. Knack.be en levif.be zijn de nieuwssites van Roularta Media Group. Zij brengen relevante informatie en volgen de actualiteit op de voet binnen de interessesferen van het Knack-, Le Vif- en Trendspubliek. Daarvoor zorgt een internetredactie die samen met de verschillende redacties van de groep de newsroom vormt.

Daarnaast ontwikkelt Roularta samen met Rossel vlan.be de grootste zoekertjessite van België met immovlan.be, autovlan.be, gocar.be enz.

Roularta Recruitment Solutions heeft een multimediaal aanbod met de rubriek Regiotalent in De Streekkrant/De Weekkrant en De Zondag, met regiotalent.be en met tal van recruitment-salons.

Roularta Digital levert full service aan de adverteerder op het vlak van het internet. Roularta Digital omvat : het maken van websites en e-shops, het ondersteunen van campagnes via Google en Facebook en de grote websites, met regionaal targeted reclame via elektronische nieuwsbrieven (Proxiletter) en websites (Proxistore).

Storesquare is het e-commerce platform voor de lokale handel met 1000 aangesloten winkels en 1 miljoen bezoekers per maand.

She Deals is het internetplatform met speciale aanbiedingen voor een uitgesproken vrouwelijke doelgroep.