Roularta Digital hub

Print

Roularta Digital hub versnelt de digitalisering bij RMG.

Met haar doorgedreven digitale expertise ondersteunt de divisie de verschillende business units in die digitale transformatie. Aan het hoofd staat CDO Stefan Seghers.

Roularta Digital hub bestaat uit drie units:
 
Data & New Business
Deze afdeling zorgt voor de analyse en verrijking van data, zowel voor de advertentiemarkt als de lezersmarkt. Voorts staat de afdeling in voor de realisatie van nieuwe inkomstenmodellen en het inzetten van nieuwe technologieën bij RMG. Mark Daemen (45) zal de unit leiden. Hij startte zijn loopbaan in de researchafdeling van Sanoma en werd nadien accountmanager en brand manager bij De Persgroep. De laatste twaalf jaar bekleedde hij verschillende functies bij Mediahuis, waaronder zijn meest recente: Director Digital & Product Development.

Roularta Digital hub met Mark Daemen ( Data en New Business), Frederik Wybo (E-Commerce), William De Nolf (Development en Customer Marketing) en Stefan Seghers, CDO
Roularta Digital hub met Mark Daemen ( Data en New Business), Frederik Wybo (E-Commerce), William De Nolf (Development en Customer Marketing) en Stefan Seghers, CDO

Web/app-ontwikkeling & digitale marketing
Deze unit staat in voor de web/app-ontwikkeling van digitale platformen en legt daarbij de focus op de gebruikerservaring. Daarnaast beheert de unit het verkeer naar alle RMG-platformen en biedt het doorgedreven expertise op het vlak van SEO, SEA, social media en affiliate marketing. De afdeling wordt geleid door William De Nolf (41), die tot op vandaag directeur Nieuwe media van RMG was.
 
E-commerce
Deze afdeling is verantwoordelijk voor de exploitatie van het e-commerceplatform Storesquare maar ook voor de ontwikkeling en ondersteuning van e-commerce activiteiten verbonden aan de mediamerken van RMG (Weekend, Libelle/Femmes d’Aujourd’hui, Flair, Feeling/Gaël, She Deals,…). Frederik Wybo (42) zal deze unit leiden. In deze functie volgt hij Stefan Seghers op. De voorbije zeven jaar was Frederik als IT en e-commerce manager actief bij Schoenen Torfs.