Over Roularta

Print

Xavier Bouckaert • Gedelegeerd Bestuurder

Onze onderneming

Roularta Media Group (RMG opgericht in 1954) is een Belgische beursgenoteerde multi-media-groep met ruim 2.000 medewerkers en een totale gecombineerde omzet van 500 miljoen euro.

 • RMG lanceerde in de voorbije decennia de grootste kranten van het land. Deze Week (De Streekkrant),  De Zondag en het grootste magazine van het land (Steps). 
 • Roularta creëerde de zes Belgische nieuwsmagazines (Knack - Le Vif/L’Express, Trends N/F en Sportmagazine N/F) en een reeks specifieke niche-magazines (zoals Nest N/F en Plus Magazine in België , Nederland en Duitsland).
 • Via overnames werd Roularta marktleider op het vlak van de medische uitgaven, de IT-publicaties en de vakbladen voor de Grafische nijverheid.
 • Knack.be/LeVif.be is de grootste nieuwssite van het land op het vlak van quality news met 1,8 miljoen “real users”.
 • Roularta Digital is het complete pakket voor marketing via het internet voor de lokale adverteerder. 
 • Roularta Printing is de grootste drukkerij van het land.
 • Roularta zorgt met Trends Business Information voor alle financiële en marketing data van alle Belgische bedrijven.

 • Roularta organiseert events in de business- en lifestylesfeer en ontwikkelt alle mogelijke line extensions rond zijn sterke merken : boeken en magazine-specials, reizen en design.

DE BELGISCHE NIEUWSMAGAZINES 

Roularta concentreert zich op zijn core business in de tijdschriftenbranche: drie types nieuwsmagazines in de Nederlandse en in de Franse taal:
 • Knack en Le Vif/L'Express, de algemene nieuwsmagazines die gecombineerd worden met de lifestylemagazines Weekend Knack en Weekend Le Vif/L'Express en met de entertainmentmagazines Focus Knack en Focus Vif
 • Trends en Trends Tendances, de business nieuwsmagazines. 
 • Sport/Voetbal en Sport/Foot Magazine, de sportnieuwsmagazines

DE MAGAZINES VOOR 50-PLUSSERS  

RMG werkt samen met partner Bayard Presse (Parijs) verder aan de uitbouw van een internationale groep gespecialiseerde bladen voor de 50-plussers: Plus in België, Nederland en Duitsland. 

In Duitsland worden daarnaast magazines voor kinderen uitgegeven via Sailer Verlag en magazines voor jonge ouders met baby's.

DE ANDERE NICHE-MAGAZINES 

RMG geeft volgende niche-magazines uit: het country-magazine Nest (N/F), het Franstalige wekelijks tv-nieuwsmagazine Télépro, het magazine Ik ga Bouwen en Renoveren (N/F), het maandelijks magazine Bodytalk (N/F) en Style Trends (N/F) het lifestylemagazine van de moderne man. 

PROFESSIONAL MAGAZINES

Roularta Media Group brengt onder de noemer van Roularta B2B Media een waaier van kwalitatieve magazines uit, gericht naar de professionele lezersmarkt. Alle titels worden uitgegeven in het Nederlands en het Frans.

Elk van de publicaties (print, e-newsletter en website) beantwoordt aan de specifieke noden binnen de verschillende vakgebieden (medisch, fiscaal, financieel, juridisch, ICT, industriëel, management, grafisch en HR). Een equipe van nieuwsgedreven journalisten en experten informeren over de allernieuwste tendensen op nationaal en internationaal vlak, analyseren in de diepte en geven duiding over hun vakgebied. 

De belangrijkste titels zijn SterckData News, de Artsenkrant, Grafisch Nieuws enz.

Via de organisatie van interactieve Ronde Tafels, seminaries en events brengt Roularta op regelmatige wijze "key people" uit de specifieke vakgebieden bij elkaar. 

Roularta biedt met deze 360°- aanpak dé communicatie op maat van éénieder.  

ROULARTA HEALTH CARE

Roularta HealthCare is marktleider in het segment medische pers. Naast Artsenkrant/Le journal du Médecin, geven we ook de Apotheker/le Pharmacien, Belgian Oncology News en HealthCare Magazine uit. Elke titel is gespecialiseerd in een bepaald deeldomein en houdt huisartsen, specialisten, apothekers en leidinggevenden uit de (gezondheids)zorg op de hoogte van het laatste nieuws in hun vakgebied. Uiteraard horen bij elke titel nieuwsbrieven en websites.
Alle publicaties worden uitgegeven in het Nederlands en het Frans.

DE KRANTEN 

Met de Krant van West-Vlaanderen beschikt de provincie West-Vlaanderen over een eigen krant, die trouwens het meest gelezen verkochte medium is in die provincie. De Krant van West-Vlaanderen biedt een pakket aan van een lokaal weekblad (11 traditionele titels zoals De Weekbode, het Brugsch Handelsblad, het Kortrijks Handelsblad, Het Wekelijks Nieuws en De Zeewacht), samen met een magazine "KW Weekend". 

ROULARTA LOCAL MEDIA

Deze Week (De Streekkrant/De Weekkrant) bereikt elke week elk huisgezin in Vlaanderen (Nederlandstalig België). De eerste edities werden 60 jaar geleden gelanceerd. Vandaag is Deze Week het grootste medium van Nederlandstalig België met een groter bereik dan de grootste tv-zender. De Streekkrant/De Weekkrant is de grootste krant van het land met 2,5 miljoen lezers.
De Zondag bestaat 20 jaar en is een van de grootste media van Vlaanderen. Een complete krant met het nieuws van elke zaterdag tot en met complete sportverslaggeving. De originele distributie-formule via de bakkers maakt het mogelijk om op zondagmorgen zo'n 1,5 miljoen lezers te bereiken.

De Groep Tam-Tam is een netwerk van lokale bladen op tabloidformaat, complementair aan De Streekkrant en zeer interessant voor de zeer lokale adverteerders. 
Daarnaast is Roularta Media Group uitgever van het grootste gratis magazine van het land:  het magazine Steps.
Verder heeft RMG 51 % van de aandelen van het Zeeuws Vlaams Advertentieblad in Nederland.

TELEVISIE

RMG participeert voor 50% in de Regionale Media Maatschappij waarin 2 West-Vlaamse tv-zenders, Focus TV en WTV zijn ondergebracht en voor 50% in RTVM de nationale reclameregie voor de regionale zenders.
Kanaal Z/Canal Z (100% Roularta) is de Belgische nieuws-en businesszender die 1.300.000 kijkers op weekbasis bereikt. 

INDUSTRIE

Roularta Printing is Belgiës grootste offsetdrukkerij waar kranten, magazines en catalogi van topkwaliteit gemaakt worden voor België en voor het buitenland. 

INTERNET 

Roularta Media Group gebruikt haar meest prestigieuze brands om alle journalistieke initiatieven op het internet te overkoepelen. Knack.be en levif.be zijn de nieuwssites van Roularta Media Group. Zij brengen relevante informatie en volgen de actualiteit op de voet binnen de interessesferen van het Knack-, Le Vif- en Trendspubliek. Daarvoor zorgt een internetredactie die samen met de verschillende redacties van de groep de newsroom vormt.

Daarnaast ontwikkelt Roularta samen met Rossel vlan.be de grootste zoekertjessite van België met immovlan.be, autovlan.be, enz.

Roularta Recruitment Solutions heeft een multimediaal aanbod met de rubriek Streekpersoneel in De Streekkrant/De Weekkrant en De Zondag, met streekpersoneel.be en met tal van recruitment-salons.

De divisie "Roularta Local Media" levert full service aan lokale adverteerders op het vlak van het internet. "Roularta Digital" omvat : het maken van websites en e-shops. Het ondersteunen van websites met Google AdWords en met Proxistore regionale reclame op de grote websites, met reclame via Facebook, electronische nieuwsbrieven (Proxiletter).

Storesquare is het e-commerce platform voor de lokale handel met 1000 aangesloten winkels in het startjaar 2016