Missie en strategie

Print

Missie en strategie

Roularta Media Group (RMG) wil als multimediabedrijf op een duurzame manier waarde creëren ten voordele van haar print- en digital lezers, kijkers, luisteraars, haar klanten-adverteerders, haar medewerkers en haar aandeelhouders.

Roularta is in België een dynamische hoofdrolspeler in het uitgeven en drukken van nieuws- en nichemagazines, kranten en gratis bladen, in het audiovisuele medialandschap en in het elektronisch uitgeven.

Voor het brede publiek in Nederlandstalig België maakt RMG gratis bladen, televisie op het open net, radio en de Vlan.be-internetsite. Voor de nationale markt (in het Nederlands en in het Frans) maakt RMG kwaliteitsmagazines, een nieuws-tv-zender Kanaal Z/Canal Z en de nieuwskoepelsites Knack.be en LeVif.be met rijke inhoud. Zo onderzoekt Roularta voortdurend nieuwe mogelijkheden, zowel op het vlak van titels en marketingacties als van nieuwe media, om haar leadership in België te verstevigen.

In joint venture met de Franse groep Bayard is Roularta actief in België, Nederland en Duitsland met magazines voor de senior citizens en in Duitsland met een hele reeks maandbladen voor ouders en kinderen, huis en tuin. 

Alle sterke merken van de Groep blijven groeien via line extensions, events en plusproducten. De politiek van verticale integratie (content, reclamewerving, productie) en multimediale aanpak verhoogt de fl exibiliteit en bevordert het anticyclische karakter van Roularta.

RMG blijft innoveren op het vlak van de technische ontwikkelingen in de snel evoluerende mediawereld. De betrokkenheid van de medewerkers en de voortdurende zoektocht naar de beste interne systemen, kostenbeheersing en synergieën met partners zijn een garantie voor de toekomst. 

Roularta Media Group is een onderneming met een hoog gehalte aan verantwoord maatschappelijk ondernemerschap waarbij eerlijkheid, klantvriendelijkheid en engagement bovenaan staan.