Home  >  Activiteiten  >  KanaalZ

Website | Contact

KanaalZ als het om business, economie en geld gaat
 
Kanaal Z en Canal Z, de enige business zenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel, staan voor betrouwbare financieel-economische berichtgeving met een klare kijk op business, economie en geld. Het zijn beide open zenders met een generalistisch karakter die rationeel en verrijkend werken en zorgen voor duiding en inspiratie.

Het gevarieerde en gespecialiseerde aanbod van Kanaal Z en Canal Z, samen met de vernieuwde aanpak, resulteren bovendien in een trouwer kijkgedrag en deden de zender uitgroeien tot de grootste digitale zender in ons land. Wekelijks kijken er vrijwel 2.222.400 mensen; maandelijks kunnen Kanaal Z en Canal Z rekenen op ongeveer 4.960.000 unieke kijkers. Met een gemiddeld, over een jaar gemeten, dagbereik van 488.159 kijkers(*) bevestigen beide zenders dus een volwaardige plaats te hebben binnen het gehele tv-aanbod.

Meerdere malen overschreden Kanaal Z en Canal Z zelfs de kaap van 700.000 kijkers op dagbasis. Dat is het gevolg van de organische groei die de zenders de afgelopen maanden liet optekenen. Belangrijk hierbij is dat niet enkel op de ‘Homo Economicus’, de ondernemer en de bedrijfsleider wordt gemikt, maar ook op de starter, de zelfstandigen en de financieel geëngageerde burger.

Met programma’s als Z-Nieuws, Z-Beurs en Z-Expert, komen de zenders tegemoet aan de informatie- en meerwaardezoeker met hun actuele sociale, financiële en economische berichtgeving (nationaal en internationaal). Zo komt het Nederlandstalige Z-Nieuws tot stand vanuit de redactiecel die werkt binnen het kader van de VTM-redactie. Daarnaast zorgt een redactie in het Brussels Media Centre (BMC) van Roularta Media Group voor Z-Beurs en Z-Expert, én voor het Franstalige Z-News, Z-Bourse en Z-Expert. In het BMC werken meer dan 300 topjournalisten in een multimediale newsroom die zorgt voor non-stopberichtgeving op het internet, voor commentaren en diepgaande journalistiek in de magazines.

Programma’s als Z-Ondernemen, Z-Audit, Z-Fiscaal, Z- Beleggen, Z-Innovatie en Z-Design spelen vervolgens in op zij die verder willen evolueren en kennis verwerven binnen het bedrijfsleven.

Met wekelijks terugkerende programmareeksen als Z-Energy, Z-Healthcare, Z-Industry en Z-HR, evenals de reeksen Z-Chemie, Z-Facility, Z-Food, Z-ICT, Z-Insurance, Z-Veiligheid & Welzijn en Z-Cleantech, vernieuwt en versterkt Kanaal Z en Canal Z de community communicatie met diverse beroepsfederaties.

En met Z-Smart Cities, Z-Haven, Z-New Technologies, Z-Digital en Z- Connectivity zorgen we voor een innovatieve toets in ons programma-aanbod.

Bovendien zorgt de ‘modulaire aanpak’ binnen ieder programma, door te werken met de 3 tot 2 minuten durende videomodules, ervoor dat de uitzendingen onmiddellijk op allerlei platformen kunnen geplaatst en bekeken worden (iPad, websites, newsletters, i-Phone, intranet, narrowcasting,…). Op die manier willen beide zenders, naast het aanbieden van betrouwbare en waardevolle informatie, ook de sterkhouder zijn en blijven in het optimaliseren van de audiovisuele communicatie van bedrijven, kenniscentra en federaties.

Tijdens het weekend, bij Z-Talk en Z-Agora, worden dan weer actuele thema’s uitgediept in debatten met bedrijfsmensen en politici. Verder is er ook ruimte voor inspiratie en ontspanning met programma’s als Fleet TV, Z-Sport, Z-Family Business, Z-Inspiration, NV Nederland, Z-Wallonië, Z-Villes en Z-Steden.

Het is duidelijk: Kanaal Z en Canal Z brengen diepgaande duidingsprogramma’s voor verschillende communities, die op hun beurt deze informatie, analyses en reportages bij hun leden verspreiden. Daarbij wordt de positieve berichtgeving duidelijk geapprecieerd. Zo winnen de zenders verder terrein in diverse markten en sectoren.

Vanaf 1 september 2014 traden beide zenders ook toe tot de Grote Audimetrie van de CIM, en staat de reclameregie Transfer sindsdien in voor de verkoop van kwalitatieve TV-spots in combinatiepakketten met andere zenders (waaronder Acht, National Geografic Channel).

Kanaal Z en Canal Z zijn tenslotte ook te volgen op andere platformen zoals Yelo van Telenet en TV Overal van Belgacom.

‘Dankzij het ruime product-aanbod van onze zenders kunnen we elk bedrijf en elke organisatie of federatie een passende formule aanbieden.’

(*) bron: CIM TV/ by Transfer/Arianna