Home  >  Activiteiten  >  KanaalZ

Website | Contact

KanaalZ als het om business, economie en geld gaat
 
Kanaal Z en Canal Z, de enige businesszenders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel, staan voor betrouwbare financieel-economische berichtgeving met een klare kijk op business, economie en geld. Het zijn beide open zenders die zorgen voor duiding en inspiratie.

Het gevarieerde en gespecialiseerde aanbod van Kanaal Z en Canal Z, samen met de vernieuwde aanpak, resulteren bovendien in een trouwer kijkgedrag en deden de zender uitgroeien tot de grootste digitale zender in ons land. In 2012 zijn de kijkcijfers van de zenders immers met 14 procent gestegen. Voor 2013 tekenen we heden nogmaals een stijging van 5% met een record in januari 2013 met een gemiddeld dagbereik van 338.000 kijkers. Wekelijks kijken er ongeveer 1.409.000 mensen; maandelijks kunnen Kanaal Z en Canal Z rekenen op ongeveer 3.471.000 unieke kijkers. Met een gemiddeld dagbereik van 316.000 kijkers* bevestigen beide zenders hun volwaardige plaats binnen het gehele tv-aanbod. Kanaal Z en Canal Z mikken hierbij niet enkel op de 'Homo Economicus', de ondernemer, de bedrijfsleider en de starter, maar ook op de financieel geëngageerde burger.

Met programma's als Z-Nieuws, Z-Beurs en Z-Expert komen de zenders tegemoet aan de informatie- en meerwaardezoeker met hun actuele sociale, financiële en economische berichtgeving (nationaal en internationaal). Zo komen de reportages voor het Nederlandstalige Z-Nieuws tot stand vanuit de redactiecel die werkt binnen het kader van de VTM-redactie. Daarnaast zorgt een redactie in het Brussels Media Centre van Roularta voor Z-Beurs en Z-Expert en voor het Franstalige Z-News, Z-Bourse en Z-Expert. In het BMC werken meer dan 300 topjournalisten in een multimediale newsroom die zorgt voor non-stopberichtgeving op het internet, voor commentaren en diepgaande journalistiek in de magazines en voor Kanaal Z/Canal Z.

Programma's als Z-Ondernemen, Z-Innovatie, Z-Audit, Z-Design, Vrouwelijk Ondernemerschap en Z-Invest spelen vervolgens in op zij die verder willen evolueren en kennis verwerven binnen het bedrijfsleven. Met wekelijks terugkerende programmareeksen als Z-Energy, Z-Fiscaal, Z-HR en Z-Facility, en de in 2013 voorziene reeksen Z-Legal, Z-Insurance, Z-ICT, Z-Pharma en Z-Healthcare, vernieuwt en versterkt Kanaal Z communitycommunicatie met de beroepsfederaties. Bovendien zorgen de 4 minuten durende videomodules ervoor dat de uitzendingen onmiddellijk op diverse platformen kunnen geplaatst en bekeken worden (iPad, websites, newsletters). Op die manier willen beide zenders de audiovisuele communica-tie van bedrijven, kenniscentra en federaties optimaliseren.

Tijdens het weekend, bij Z-Talk en Z-Agora, worden actuele thema's uitgediept in debatten met bedrijfsmensen en politici. Verder is er ook ruimte voor inspiratie en ontspanning met programma's als Fleet TV, Masterclass, "De Reis" en Z-Steden

Beide zenders horen tot de Grote Audimetrie van de CIM, en de reclameregie Transfer staat in voor de verkoop van kwalitatieve Tv-spots in combinatiepakketten met andere zenders (waaronder Acht, njam! en Studio 100 TV).

Kanaal Z en Canal Z zijn tenslotte ook te volgen op andere platformen zoals Yelo van Telenet, TV Overal van Belgacom en binnenkort ook op STIEVIE.